Netflix’in Tasarım ve Mimari Belgeselleri





 Netflix hayatımıza girdi gireli bizi başka pencerelere götürüyor. Bu güzel uygulama sadece hemen hemen hayatın her noktasına değinse bile şu anda sizlerle paylaşmak istediğim son zamanlarda benim de sıklıkla izlediğim ve mimari disiplinlerle alakalı dizi ve belgesel önerisi. Hemen yerlerinizi alın ve başlayalım.

-İlk 10 tanesi www.facultyofmimarlik.com dan SEFA KIRLI'ya ait listedir. Diğerleri benim eklediklerim. 

1-Abstract: The Art of Design
 Farklı disiplinlerdeki en yenilikçi tasarımcıların ele alındığı muhteşem bir seri. O yüzden ilk sıraya yazıyorum.
2-The World's Most Extraordinary Homes
 Mimar Piers Taylor ve oyuncu Caroline Quentin dünyayı geziyor ve birbirinden farklı uçlardaki evleri geziyorlar.
 3-Tiny House Nation
 Programın sunucusu John Wisbarth ve Zak Giffin Amerikayı gezip büyük evlerden minik evlere taşınan ailelerin hikayelerini anlatıyor ve de taşınmalarına yardımcı oluyor. Son yıllarda minimalist yaşam tarzları sadece eşyalarla sınırlı kalmayıp yaşam alanlarını da önemli ölçüde etkiliyor. Bu programda "insanlar buraya nasıl sığıyor" dedirtecek derecede. Üstelik bir evin boyu değil de işlevi daha önemlidir.
4-Grand Designs
Bu program da kendi evlerini inşa edenlerle alakalı muhteşem bir seri. Mimarları işlerinden edecek derecede başarılı işler çıkıyor ortaya. Kim bilir, belki ileride herkes kendi evini inşa eder.
5-Minimalism: A Documentary About the Important Things
  Kimileriniz bunun mimarlıkla ne alakası var diyebilir, izleyiniz ve öyle konuşalım. The Minimalist olarak tanınan ve ülkemizde de kitapları yayınlanan Josh ve Rayn adlı iki kişinin peşinden giden ünlü Youtuber Matt D'avella'nın yönettiği güzel bir ödüllü belgesel.
6-Amazing Interiors
 Bir evi ev yapan sadece mimarların görüşleri değil onun içinde oturanların da fikirleri ve yaşam tarzlarıyla birleşen tasarımların ürünüdür. Bu seride de bu yaklaşımın nefes kesen sonuçlarını göreceksiniz.
7-Secrets of Great British Castles
8-Stay Here
  Tasarımcı Genevieve Gorder ve bir uzman emlakçı, sezonluk kiralanan evleri nasıl büyük bir gelire dönüştüreceğinizi gösteriyor.
9-Big Dreams Small Spaces
 Peyjaz Mimarlarının kesinlikle izlemesi gereken güzel bir seri.
10-The Great Interior Design Challenge
 Eğer reality show severlerdenseniz size göre bir seri. Amatör tasarımcılar kısıtlı bütçeler ile neler yapıyor aklım hayalim almıyor.
11- Interior Design Master
İç mimarlığa ilgisi olanlar varsa bu yarışma tam size göre. Her bölüm bir ticari alanın tasarımı yapılan yarışmada ödül İngiltere'de ünlü bir otelin bar tasarımı işini almaktır. Her yarışmacının birbirinden farklı tarzını görüyorsunuz, üstelik yarışmakcı olmak için iç mimar olmak şart değil, her meslekten insan var. Fakat yarışmacılar kadar siz de çok şey öğreneceksiniz.

12 - How To Live Mortgage Free
Açıkçası ilginç bir program. Kira ve mortgage ödemesi olmadan yaşamak isteyen insanların kendi evlerine sahip olmak için yaptıkları anlatılıyor. Ellerinden gelenin en iyisini yaparak mümkün olan en güzel evde yaşamaya çalışıyorlar. Ufuk açıcı, içeriği dolu bir program.

Yorumlar

Popüler Yayınlar